dimecres, 22 d’octubre del 2008

Porto - Braga - Guimaraes



Aquest estiu he estat a Porto amb les meves amigues. Vaig marxar amb una mica de recança perquè el dia de la sortida era la Gala 13 d'OT 2008 i no em volia perdre l'actuació de la Virginia cantant "Ben"; però, és clar, el viatge ja feia mesos que estava programat, quan encara no sabia que existia una veu ÚNICA i una persona molt especial. Bé, però anem de cara al gra. Ara es tracta que us faci un petit resum del què ha estat.
.......................................................................................................................
DIARI DEL VIATGE:



Dia 8.7.08: primer dia. L'anada.

Sortim molt aviat d'Olot en direcció a l'aeroport de Girona. No podíem fallar, aquesta vegada no podia ser diferent a les altres: ens vàrem equivocar a la sortida i ja ens veieu donant un parell de tombs per Vidreres. Sort que la torre de control es veu d'un tros lluny. Arribem amb temps suficient... Després de facturar, un bon esmorzar i cap a dins... Però, no tot sortiria "sobre rodes", ens vam tenir que esperar una estoneta... alguns passatgers ens varen dir que havien de canviar una roda... Quina sort que encara estàvem a terra!!.
Arribem a Porto, amb un guarda de seguretat molt amable que ens explica com funciona el tren-metro... i apa amunt cap a la capital!!. Aquí com a tall de comentari dir que els bitllets senzills són recarregables i el següent viatge surt més econòmic.
Baixem a la parada més propera i cap a la pensió, senzilla però amb els preus que pagarem no ens podem queixar. Visitem l'oficina de turisme, la catedral i cap avall (com Lisboa, és una ciutat de pujades i baixades, baixar cap a la ribera del riu i pujar cap a dins). Dinem en una pastisseria-cafeteria-restaurant (típics d'allà). Un menú complet per 7 euros. I després ens acostem cap a la ribera. Pujem a una barca típica (jo ben quieta per allò del mareig) i riu amunt i després riu avall.. Quants de ponts !!. És la ciutat dels ponts. Després de la passejada anem a l'altre costat de la ribera i visitem un celler de vins d'Oporto.... Busquem algun lloc per sopar (allà ho fan molt aviat), i com que estem cansades del viatge ens anem cap a la pensió a descansar una mica... Demà serà un altre dia... Però jo no podia dormir necessitava saber si la Virginia estava entre els finalistes per a la gala 14... Què vaig fer?. Enviar un sms amb FINALISTA VIRGINIA, però va venir retornat dient que no estava entre els finalistes. GRRRRR!!! Quins nervis. Ho vaig tornar a provar i un altre cop... després vaig pensar: potser estan fent el duet entre els dos amb menys vots... esperaré una mica més i ho tornaré a intentar... Aquest cop ho vaig fer a 2/4 de tres de la matinada. Quina alegria !!. Aquest cop si... Em semblava que podria dormir, però res de res, ara necessitava saber si la Sandra "maleducada" se n'anava o no... I navegant per Internet si si ... SANDRA CAP A CASA !!! Bé Bé i Bé. Ara ja podia dormir, que a les 7 ens aixecàvem i teníem un dia dur.. Bona nit fins demà


Dia 9.7.08: segon dia.

Ufff !! quina son!. Apa amunt i a la dutxa !!. La meva habitació era compartida amb tres i l'altra dues. Per tant, ens havíem d'aixecar aviat... Però, és clar, per a les altres cap problema... el meu: que quasi no havia dormit..(el perquè ja us ho he dit abans).. Baixem a esmorzar: d'on ha sortit tota aquesta gent ?. El menjador ple de gom a gom, els plats pràcticament buits.. Poc a poc els tornen a omplir. Esmorzar senzill però suficient: panets, alguna pasta dolça (típica d'allà), formatge, melmelada, i mantega (Amb sal ????, si si salada), aigua, suc de taronja i cafè de màquina. Sort que els portuguesos tenen un bon cafè. Per tant, a partir d'aquell dia en la nostra agenda hi havia una aturada per fer un cafè com cal... i a més pel preu, val la pena: 0,40 a 0,60 euros.. Aquests s'acosten als cafès d'en Zapatero.
Anem a l'habitació a preparar-nos per sortir. Decidim anar fins l'estació de Saö Bento (què bonica que és!! mireu les fotos), agafar el tren i ens acostem fins a Braga. Val la pena viatjar en tren: nous, amplis sense portes entre vagons, puntuals i barats. Una hora i "pico" de tren i ens va costar encara no 2 euros..
Arribem a Braga... i el dit al fet: un bon cafè i visitar la zona de Patrimoni de la Humanitat. Anem a l'oficina de Turisme per buscar un lloc per dinar... Després de divagar una mica decidim entrar en un restaurant recomanat per la guia Michellin (totes dubtoses pensant: "quin preu pagarem aquí?).. Res el menu 12 euros però servides com si fossim en un restaurant d'una estrella Michellin. Això vol dir: MOLT I MOLT BÉ!!. Recomanats per l'oficina, agafem el bus fins al Monestir de Bom Jesus (queda a uns 6 kms de la ciutat). Les més fortes, entre les que jo no m'hi compto, varem pujar una a una totes les escales fins arribar a dalt de tot, la Maria Rosa i jo agafem el funicular. Un bon lloc, amb bones vistes i que no cal deixar perdre la seva visita. Tornem a agafar el bus, el tren i direcció cap a casa nostra... Ai ai ai, què dic?? cap a Porto. Aprofitem el que queda de dia per continuar visitant la capital. Demà serà un altre dia. Espero que avui pugui dormir: la Virginia continua.



Dia 10.7.08: tercer dia.

Per al tercer dia, vàrem decidir aixecar-nos una mica més tard. Baixar tranquil·lament a esmorzar i, apa cap a la famosa estació a tornar a agafar el tren. Aquesta vegada el nostre destí havia de ser: Guimaraes, ciutat patrimoni de la humanitat per la seva ciutat medieval. Quan vam baixar del tren ens vam parar a fer el cafè de rigor. Però, quins preus !!: 2 tallats, una llauna de coca-cola i 2 cafès, en total 2,20 euros. El primer punt va ser anar a veure el castell medieval. MIllor dit el que quedava de castell: unes quantes pedres ben posades. No ho entenc, haurien de destinar els recursos de la Unesco per fer una mica de conservació i reconstrucció. Després vam anar a veure la ciutat medieval, tot passejant-nos pels carrers típics. És una ciutat maca i ben conservada. Amb matissos, però molt semblant a Carcasona. Després de donar tombs i tombs, ens vam posar d'acord per dinar a un dels restaurants de la plaça. Retornant cap a l'estació vam fer alguna paradeta en algun lloc interessant i de volta cap a Porto. Continuem visitant edificis i racons de la ciutat i a l'hora d'esmorzar ens acostem fins a la cafeteria del primer dia. Abans de retornar a la pensió decidim acostar-nos a un dels ponts per veure la ribera de nit... Estava tan concentrada amb la meva "dichosa" màquina de fer fotos (se'm descarrega molt ràpid la bateria i em costava molt fer fotos amb el programa de nit) que no em vaig adonar que les altres tenien POR per uns nois que estaven a prop i que la policia els acompanyava (semblava ser que era per qüestions de consum de drogues). Fins i tot, una de nosaltres, que estava cansada, va començar a caminar com si portes la cinquena marxa posada.... Uff, jo finalment vaig renunciar i vaig caminar al meu pas... De tornada cap a la nostra pensió vàrem comprar una mica de fruita (és que havíem sopat a les 8 del vespre i això no és gens normal). Totes ens vàrem concentrar a l'habitació gran, menjant fruita vam estar xerrant una estoneta i pensant una mica amb el nostre darrer dia d'estada a Porto... Bé ho deixo però continuaré... ja falta poc.


Dia 11.7.08: quart i darrer dia. La tornada.

El quart dia no teníem molta pressa. A més ens esperava una jornada llarga. Havíem d'arribar a Girona cap a la una de la matinada del dia 12, per tant, calia reposar una mica el matí. Seguint la rutina de cada dia, ens vam aixecar, dutxar i vestir, deixant les maletes a punt per al viatge. El dia no ens va acompanyar gaire, almenys per al matí.. feia un plugim d'aquells que no t'adones i ja estàs una mica moll. Vàrem dedicar el matí per a visitar quatre coses que teníem "in mente": la torre dos clérigos, una llibreria antiga amb una escalinata espectacular, l'església de Sant Francesc d'Assis (quant d'or que tenen!!. És clar estem parlant de l'empresa més rica del món). Aquell dia, com que era el darrer, vàrem decidir sobrepassar el pressupost de menjar: volíem menjar a prop de la ribera en una de les moltes terrasses que hi han. Totes elles van decidir menjar bacallà típic d'aquelles terres. Jo, havia de ser diferent (no m'agrada el bacallà com a peix... si la brendada o l'esqueixada) i vaig decidir menjar-me una dorada. Per cert !! boníssima Vam retornar a la pensió a agafar l'equipatge i "llestes" per anar a agafar el tren que ens havia de portar a l'aeroport. L'aeroport es veia molt nou i era molt espaiós i molt maco, difícil de no trobar les coses.. Vam facturar i passar els controls.. A dues de nosaltres els hi vam fer deixar alguna crema i alguna altra la van "catxar".. Vàrem dedicar l'estona a comprar algun vi d'Oporto i fer un berenar-sopar.. Quan va ser l'hora, apa a pujar a l'avió!!. Els primers moments varen ser una mica durs: molt aprop nostre teníem uns "xavals" una mica sorollosos però de seguida vàren quedar adormits. Si és que ja ho dic jo: "Molt de soroll i poca cosa més", "aquest jovent no aguanta res del que han d'aguantar"... Bé !!, en aquest cas millor així. Després d'aterrar a l'aeroport de Girona (quanta gent que hi havia a aquelles hores de la matinada!!), vinga excursioneta fins a Olot. Aquí s'ha acabat aquest viatge, amb una bona experiència, una ciutat per ser vista i amb el record a dins meu de la Virginia.

2 comentaris:

Carammel ha dit...

M'agrada molt la teva secció del viatge de Porto !!! Moltes felicitats pel nou blog, que t'ha quedat xulíssim, m'encanta la capçalera, és preciosa !!!

volcagarrotxa ha dit...

Moltes gràcies.